Leto a vhodná strava

V lete telo privíta ochladzujúce  a ľahké potraviny, medzi ktoré patria uhorka, zeler, hlavkový šalát, fenikel/koreň/, zelené fazuly, cuketa, z ovocia: granátové jablko, čerešne, melony. Surové ovocie a zeleninu, konzumujte iba vtedy, ak máte dobré trávenie. Neodporuča sa konzumovať  mliečne výrobky, hlavne jogurt, ktorý je síce chladivý, ale aj kyslý, ťažký , zvyšuje produkciu hlienu a žlče v tele. Skúste kokosové mlieko, ktoré je ľahké a chladivé. Z tukov preferujte olivový olej, slnečnicový olej a kokosový tuk. Z bielkovín preferujte napr mungo, biele maso,sladkovodné ryby, bielka. Velmi dôležitá je hlavne v lete pre organizmus voda. Vyhnite sa  však chladnej, ľadovej, ktorá výrazne blokuje celý proces trávenia. Uvedomte si, že cukor zvyšuje pocit smädu, teda nevhodné sú sladené a farebné nápoje. Občas si dajte aloe vera šťavu, ktorá Vás ochladí, osvieži a telu dodá potrebné minerály. Pri prirodzene sezónnom letnom slabšom trávení sú vhodné menšie porcie ľahkých jedál, lebo v lete je tráviaci oheň/schopnosť organizmu stráviť prijatú potravu bez zbytkov/ výrazne znížená oproti zime.